Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.
In de vleesverwerkende industrie draait het steeds meer om kwaliteit, continuïteit en voedselveiligheid. Er wordt immers gewerkt met producten waarbij hygiëne een grote rol speelt, zeker wanneer het om vleesverwerking of food further processing gaat.
Zowel de overheid als de consument stelt dan ook steeds strengere eisen op dit gebied. En ook binnen de vleesverwerkende industrie zelf zijn er tal van initiatieven om te streven naar gegarandeerde kwaliteit in de breedste zin van het woord.
Tegelijkertijd is de druk om kostenefficiënt te produceren enorm. Niet alleen vanuit concurrentieoogpunt, maar ook omdat de consument dat simpelweg verlangt.
Kostenefficiënte productie is daardoor voor alle schakels in de keten belangrijk. Dat vraagt om vleesverwerkingssystemen die enerzijds kostenefficiënt zijn, maar anderzijds geen enkele concessie doen op het gebied van kwaliteit.
We leveren onze vleesverwerkingsmachines vooral aan vooruitstrevende vleesverwerkende bedrijven die er strenge hygiëneregels op nahouden. Dat we juist voor hen een partner zijn, komt doordat we werken conform de eisen van HACCP, EHEDG en HDN. Daarnaast hebben we alle essentiële lascertificeringen in huis en beschikken we over ruime ervaring op het gebied van automatische reiniging: Cleaning In Place (CIP).
Onze organisatie is in de afgelopen jaren sterk doorontwikkeld. Daarbij hebben we ons vooral gericht op slim projectmanagement, bij voorkeur in co-creatie met de opdrachtgever. Mede dankzij die aanpak én onze slimme inkoop slagen we erin om zeer kosten-, tijd- en energie-efficiënt te bouwen.
Voor een voedingsmiddelenproducent uit Finland, ontwikkelden we meerdere spiraalkokers als spiraalkoelers. Een megaproject waarin RVS NON FERRO wederom bewees het gehele proces, van engineering tot aan installatie, als geen ander te beheersen.
Het verplaatsen van grondstoffen of voedselproducten.
Het automatisch beladen van grondstoffen.
Tijdelijke opslag van grondstoffen voor meer efficiëntie en minimaal verlies.
Het koelen of invriezen van grondstoffen en voedselproducten.
Het verhitten, verwarmen of pasteuriseren van grondstoffen en voedselproducten.
Het wegen van grondstoffen voor consistente resultaten.
Nauwkeurige dosering en maximale flexibiliteit.
Het mixen of mengen van grondstoffen zoals poeders en vloeistoffen.
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.