Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.
Er gebeurt veel in de wereld van brood en banket. Enerzijds zien we dat schaalvergroting leidt tot een stijgende vraag in handling equipment. Anderzijds merken we dat dergelijke systemen en machines niet veel (extra) ruimte in beslag mogen nemen.
Ondertussen zijn de eisen op het gebied van kwaliteit, continuïteit en voedselveiligheid onverminderd hoog. Het gaat bij brood en banket immers om delicate producten waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt. Zéker in combinatie met andere gevoelige producten, zoals melk- en zuivelproducten.
Binnen dat samenspel van factoren blijft ook kostenefficiëntie een grote factor van belang. Vanuit concurrentieoogpunt, maar ook omdat de consument dat simpelweg eist.
Dat vraagt om roestvaststalen systemen die kostenefficiënt zijn, zonder dat er ook maar iets ingeleverd wordt op het gebied van kwaliteit.
HACCP, EHEDG en HDN zijn vanzelfsprekendheden bij RVS NON FERRO. Ook alle essentiële lascertificeringen hebben we in huis. En als het gaat over automatische reiniging (Cleaning In Place), dan spreken we uit ervaring.
Dat betekent dat werken volgens de strengste kwaliteitsnormen het uitgangspunt is bij alles wat we doen. We kunnen niet anders en willen niet anders.
Maar hoogwaardig en kostenefficiënt produceren vraagt om nog iets anders: slim projectmanagement. In de loop der jaren hebben we een uiterst efficiënte aanpak ontwikkeld, waardoor we zeer kosten-, tijd- en energie-efficiënt bouwen.
Bovendien kopen we slim in en werken we bij voorkeur in co-creatie met de opdrachtgever. Alleen zo bereik je immers samen het gewenste optimum.
Proactief en oplossingsgericht meedenken is voor ons een vanzelfsprekendheid. Eigenschappen die Dawn Foods in Steenbergen goed van pas kwamen bij het re-engineeren van een bestaande spiraalvriezer.
Het verplaatsen van grondstoffen of voedselproducten.
Het automatisch beladen van grondstoffen.
Tijdelijke opslag van grondstoffen voor meer efficiëntie en minimaal verlies.
Het koelen of invriezen van grondstoffen en voedselproducten.
Het verhitten, verwarmen of pasteuriseren van grondstoffen en voedselproducten.
Het wegen van grondstoffen voor consistente resultaten.
Nauwkeurige dosering en maximale flexibiliteit.
Het mixen of mengen van grondstoffen zoals poeders en vloeistoffen.
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.